SSL certificaat instellen – HTTPS instellen

SSL certificaat instellen – HTTPS instellen

Het gebruik van een SSL / HTTPS / certificaat op je website is veiliger en een must voor indexering in b.v. Google.

In de onderstaande stappen kun je eenvoudig een GRATIS certificaat actief maken op je hosting account.

  1. Log in op je DirectAdmin paneel
  2. De benodigde opties vind je onder ADVANCED FEATURES en klik dan op SSL CERTIFICATES.
  3. Het onderstaande scherm krijg je dan te zien:
  4. Het eerste wat we moeten controleren is dat SSL aanstaat, dat kun je zien d.m.v. de melding ‘SSL is currently enabled for this domein. You can disable it here.’ wanneer deze NIET aanstaat zal hier staan dat SSL is gedisabled en dat je het kunt enabled zetten. Staat hij uit? Klik dan op HERE en zet SSL aan.
  5. Vervolgens moeten we een SSL certificaat aanzetten of kiezen voor de default server certificaat (indien beschikbaar). De scherm afbeelding hierboven vermeld dat er een standaard R3 certificaat beschikbaar is, deze is prima voor de meeste websites. Wanneer je liever gebruik maakt van een iets complexere (breed gebruikt) SSL certificaat kun je Let’s Encrypt instellen door het vinkje aan te zetten bij FREE&AUTOMATIC CERTIFICATE FROM LET’s ENCRYPT. Het scherm veranderd op dat moment en de onderstaande optie komt beschikbaar:
  6. De default instellingen die het systeem geeft zijn voldoende, klik nu op SAVE. Het certificaat zal nu aangemaakt worden en binnen enkele minuten zal je website beveiligd zijn d.m.v. het Let’s Encrypte certificaat. De onderstaande bevestiging krijg je:
  7. Een laatste stap is het vinkje aanzetten van FORCE SSL with HTTPS redirect dit zorgt ervoor dat al het internet verkeer naar je website via HTTPS gaat, dus ook als iemand bewust http:// intypt zal het omgezet in https:// worden. Na het vinkje zetten klik op SAVE achter de optie. De onderstaande bevestiging krijg je als het lukt:
  8. Wanneer we onze website nu bezoeken zien we dat hij succesvol met SSL beveiligd is.