Klarna achteraf betalen is (weer) mogelijk!

Het is vanaf vandaag (24 februari) weer mogelijk om te betalen in onze webwinkel op basis van levering op rekening (via Klarna). De betaal functie hadden wij tijdelijk uit te staan i.v.m. de hoge provisie kosten maar dankzij verbeterde contract voorwaarden kunnen we Klarna weer aanbieden.

Hierdoor kunt u als klant uw product eerst bekijken, testen en daarna betalen! Dit heeft voor u als voordeel dat u veiliger, zekerde en vertrouwder uw aankopen bij ons kunt doen. Op dit moment rekenen wij GEEN extra kosten voor het kopen op rekening bij ons via Klarna, u kunt dus GRATIS achteraf betalen!

Maak van een HP T610 thin-client een budget PC

De HP T610 thin-client is een dual core mini computer zonder ventilatoren (lekker stil), geen bewegende delen (minder storing, herrie) en is energie zuinig. Helaas is hij af fabriek alleen geschikt om gebruikt te worden in een cliënt – server omgeving met het gebruik van een Citrix of Microsoft Terminalserver.

Echter deze thin-cliënt zeker de 4GB model leent zich prima als een low-budget PC, hieronder kun je meer lezen over de mogelijkheid om ze om te bouwen tot een Linux of Windows 10 PC. Het gebruik als tekst-verwerker of media PC (netflix, pathe thuis etc) is zeer goed mogelijk!

Linux OS – Goedkoopste oplossing
Bestel de 2GB of 4GB versie die wij aanbieden en download een ISO image van Puppy Linux en volg de instructies op deze site voor het aanmaken van een USB stick met de ISO erop. In het BIOS van de terminal stelt u vervolgens in dat u wilt booten van de USB stick en start de installatie. De installatie kunt u doen op de interne 16GB SSD wat voldoende ruimte is voor een ‘beperkte’ Linux distributie. Na installatie beschikt u over een stille, energiezuinige en vooral goedkope mini-PC, zeer geschikt voor online (eenvoudige) spellen, Google DOCS, Netflix etc..

Windows OS – Kleine investering (SSD = circa €30-40 euro)
Bestel de 4GB of 8GB versie van de HP T610 cliënt die wij aanbieden. Open het systeem (zie video hieronder) en installeer naast de 16GB SSD een grotere SATA-SSD of normale laptop SATA-hardeschijf. (Tip: Wij adviseren een SSD, deze is stiller, energiezuiniger en vooral sneller).

Nadat de hardeschijf/SSD is geïnstalleerd kun je op een andere computer een Windows 10 ISO op USB stick zetten en deze installeren op de T610. Zorg hiervoor wel dat USB boot aan staat en dat de hardeschijf de primaire device is (even het bios in duiken). Nadat Windows 10 is geïnstalleerd zul je zien dat de T610 geen game-PC, grafisch wonder of muziekstudio computer is. Het is een low-budget PC leuk als tekstverwerker, media-pc of voor de kinderkamer. Hieronder de resultaten van een installatie met een oude 5400RPM laptop hardeschijf en 8GB memory. Het systeem was in de onderstaande screenshot nog bezig met de search tool (uitzetten!) en malware controle en toch ‘maar’ 54% CPU load.

De T610 thin-client is niet een ‘domme’ cliënt maar kan met kleine aanpassingen een gewone (budget, low-entry) computer worden. De grootste voordelen zijn low-budget, energiezuinig, geluidsarm en het is gewoon een leuk experiment. De kosten zijn niet groot een SSD 120GB koopt u al rond de 30 euro en verder heeft u een hele middag een tijdbesteding tijdens een regenachtige dag 🙂

Heel veel succes met knutselen!
(let op, dit is een doe-het-zelf iets, wij geven op deze acties geen garantie of support)

Verlaging verzendkosten

Wij hebben op 16 januari 2020 onze verzendkosten voor alle orders ongeacht de hoeveelheid verlaagd van €3,95 in €1,95. Deze verlaging is mogelijk door andere verzendmethode, middelen van de kosten over alle orders en verlaagde tarieven van onze verzendpartner.

Wel hebben we moeten besluiten (tijdelijk) achteraf betalen via Klarna te stoppen i.v.m. de hoge provisie kosten. De lage prijzen van onze producten zijn soms lager dan de extra kosten die wij moeten betalen. Wanneer u bedrijfsmatig of als overheid/onderwijs instelling op rekening wilt kopen kunt u contact met ons opnemen.

Nu ook rechtstreeks bestellen!

De afgelopen jaren zijn wij vooral actief geweest met de verkoop van onze producten via partner websites zoals BOL en Amazone omdat het grote publiek hier winkelt. Hier verkopen wij onze producten nog steeds maar we krijgen ook veel vragen van klanten waarom we niet rechtstreeks leveren.

De prijzen op o.a. BOL liggen namelijk hoger dan de directe prijzen door o.a. ‘gratis’ verzending (zit bij de prijs in) en een marge die BOL neemt over ieder product. Hierdoor worden laaggeprijsde producten (zoals kabels en adapters) zeker 3-4x duurder dan nodig. Een audio adapter die u bij ons rechtstreeks koopt voor €0,99 moeten we aanbieden voor €4.95 op BOL om dezelfde winst/marge te maken.

We hebben daarom besloten om vanaf 2020 weer zelf rechtstreeks te leveren via onze eigen webwinkel naast o.a. BOL en Amazone. U krijgt als klant nu de mogelijkheid om tegen scherpe prijzen te kopen (rechtstreeks) of het gemak van BOL/Amazone.

Kijk voor meer informatie over ons bedrijf die al ruim 20 jaar bestaat op deze pagina. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op!