Hosting prijsverhoging per 1/1/2022

De afgelopen 22 jaar hebben wij onze hosting prijzen meestal verlaagd of meer functionaliteit kunnen aanbieden voor dezelfde prijs. Helaas zijn de kosten de afgelopen jaren sterk gestegen door o.a. hogere kosten voor hardware, domeinregistraties en verbindingen. Wij moeten dan ook voor het eerst in jaren een prijsverhoging doorvoeren voor onze bestaande hosting klanten. Dit betekend per 1 januari 2022 dat de tarieven voor onze hosting pakketten als volgt zijn:

Start hosting (1GB) 
was €19.95 p.j.
nieuwe prijs: €24.95 p.j. incl. btw

Basis hosting (5GB)
was €39.95 p.j.
nieuwe prijs: €49.95 p.j. incl. btw

Expert hosting (10GB) 
was €49.95 p.j.
nieuwe prijs: €59.95 p.j. incl. btw

De prijsverhoging gaat in op het moment dat uw hosting account aan verlenging toe is. Wanneer u op dat moment NIET eens bent met de prijsverhoging bent u vrij om uw website te verhuizen naar een andere provider. Hier zullen wij natuurlijk volledige medewerking aan geven.

Heeft u vragen over de prijsverhoging? Dan kunt u contact met ons opnemen.

Internet en telefonie storing kantoor

Wij zijn op dit moment telefonisch NIET bereikbaar op ons vaste telefoonnummer en hebben beperkte internet bandbreedte door een storing (kabelbreuk) van onze glasvezel internet provider (Online/Eurofiber). Alle hosting diensten worden niet getroffen door deze storing aangezien deze via andere providers/netwerken gaan. Alleen ons kantoor is beperkt bereikbaar (telefonisch op nr. 06-42759420) en e-mail lezen- en beantwoorden we normaal via een tijdelijke (langzamere) verbinding.

Ook klant van Online voor TV, internet of telefonie? Kijk dan op een van deze websites voor meer informatie.:

BOL.com integratie Basisfactuur

Koppeling/import functie BOL.com orders voor Basisfactuur beschikbaar!

Vanaf 1 november 2021 is voor het administratie- en kassapakket BASISFACTUUR (v/h Easyfact) een koppeling/importfunctie voor uw BOL.com partner verkopen beschikbaar!

De koppeling bied de mogelijk om al uw dag orders te downloaden (optie mijn openstaande orders) en de importeren in het pakket.

Door deze dag import kunt u een overzicht maken van alle orders, hiervoor eigen pakbonnen printen, adresetiketten printen en tevens de pakbon/besteloverzicht mailen naar uw BOL.com klanten.

In slechts een paar muisklikken kunt u uw order verwerking makkelijker maken (overzichtelijke pakbon + adres etiket) en tevens alles een eigen look-and-feel geven.

Deze nieuwe koppeling is alleen beschikbaar voor Basisfactuur klanten met een pakket versie van 6.1 of hoger.

Wilt u meer weten over Basisfactuur of de BOL.com koppeling? Neem dan gerust contact met ons op!

Newtronics ICT is Toppartner van BOL.com

Newtronics ICT is al sinds 2012 verkooppartner bij BOL.com en verkoopt met succes onze huismerk kabels, adapters en stekkers via dit platform. De afgelopen jaren hebben wij naast lage prijzen, hoge kwaliteit producten ook ingezet op snelle levering en uitstekende service. Dit is vandaag beloond met de Toppartner status bij BOL.com, hier zijn wij heel blij mee omdat dit bewijst dat wij goed bezig zijn!  Deze nieuwe status is alleen toegekend voor verkopers die minimaal aan de onderstaande voorwaarden voldoen:

Newtronics ICT voldoet hier al langere tijd in ruimte mate aan en zijn dan ook blij dat we beloond zijn met deze status. Naast een stukje erkenning voor ons zelf ook een extra zekerheid op voor onze klanten. Het bewijst dat wij weten waar we mee bezig zijn en doen het goed!


De Toppartner status zal door BOL.com continu gemonitord worden en elke 3 maanden zal er een ‘audit’ plaats vinden of een partner zoals wij de status van Toppartner mag blijven voeren.. Wij gaan ervoor om Toppartner te blijven!

 

Newtronics ICT & AV producten binnenkort met eigen GS1 / EAN code!

Wij werken op dit moment voor onze huismerk ICT & AV producten met (oude) EAN codes afkomstig uit de USA. Dit zijn ongebruikte USA codes die op de vrije markt verhandeld worden, goedkoper dan de officiele NL/EU EAN codes uitgegeven door GS1. Dit werkte de afgelopen tijd prima maar nu wij het merkrecht hebben op Newtronics binnen de Benelux en de verkoop van onze huismerk producten sterk groeit (o.a. op e-commerce platformen) vonden wij het tijd voor een volgende stap.

We starten binnenkort dan ook met het opnieuw verpakken van onze huismerk producten in o.a. blister verpakkingen en gaan deze voorzien van eigen NL/GS1 codes. Hierdoor krijgen onze producten een betere look-en-feel, staan ze geregistreerd bij GS1 en zal de verkoop op meer e-commerce platformen incl. fysieke retail mogelijk zijn. Daarnaast zijn onze producten beschermd als ‘uniek’ product in de GS1 database waarbij gebruik door derden (voor een soortgelijk product) niet toegestaan is.

Wilt u meer weten over de nieuwe verpakking, het huismerk of wederverkoop van onze producten? Neem dan gerust contact met ons op.

Restyle website Bijbelgroep.nl

Een aantal jaren terug hebben wij de website Bijbelgroep.nl ontwikkeld en heeft in die tijd duizenden bezoekers per maand mogen ontvangen. We hebben recent deze website onderhanden genomen zodat hij weer een frisse look & feel heeft.

Tevens hebben wij de techniek op de achtergrond aangepakt (o.a. beveiliging, updates etc). De website is gebaseerd op WordPress i.c.m. een aantal plugins & door ons ontwikkelde formulieren.

Meer weten? Neem dan eens een kijkje op www.bijbelgroep.nl 

Newtronics is nu een officieel geregistreerd merknaam!

Wij bestaan als bedrijf al ruim 21 jaar en konden die tijd prima af met een wettelijke registratie bij de KvK. Echter de afgelopen jaren zijn wij op veel e-commerce platformen actief geworden met ‘huismerk’ producten. Dit gaf de laatste tijd steeds meer beperkingen omdat we niet beschermd waren en derden onze naam konden gebruiken.

Dit komt doordat een bedrijfs- of handelsnaam (inschrijving KvK) geen alleen recht is. We hebben daarom toch maar in december een procedure gestart om NEWTRONICS als geregistreerd merk voor de Benelux vastteleggen. Het heeft een paar maanden geduurd maar vandaag (25/3/20) hebben we hem binnen! Newtronics is nu als merknaam (®/tm) vastgelegd binnen de Benelux. Dit geeft ons de ruimte om verder te ondernemen en ons huismerk (Newtronics) verder te uitbreiden!

Naast de verkoop van onze ICT hardware via onze eigen webwinkel is het ook verkrijgbaar bij BOL.com en binnenkort meerdere platformen!  Vragen? Neem gerust contact met ons op.

COVID-19 gevolgen op dienstverlening

Het COVID-19 heeft op ons allemaal invloed we kunnen niet meer even uit, sporten, school of aan het werk. Wij willen daarom je als (mogelijke) klant graag informeren over de invloed van het COVID-19 virus op ons en de levering van producten- en diensten aan U.

Uitlevering bestellingen
Wij verzenden alle bestellingen besteld voor 16:00 dezelfde werkdag en ontvangt u het de volgende werkdag. PostNL en DHL onze transporteurs hebben het drukker dan normaal, we merken dat af- en toe een zending één dag later is. Wij vragen u begrip hiervoor!

Afhalen van bestellingen
Het afhalen van bestellingen is alleen mogelijk op afspraak en bij betaling vooruit of terplekke via een betaallink/tikkie.

Gratis SSL certificaat / HTTPS slotje voor je website!

Als website eigenaar of tijdens het bezoeken van een website zal het u vast opgevallen zijn dat in de adresbalk van o.a. de Chrome browser vermeld staat of de website vertrouwd is. Dit kan voor bepaalde bezoekers de vraag oproepen of uw website wel of niet veilig is en verlaten daarom deze uit voorzorg. Dit komt doordat o.a. Google besloten heeft om internetgebruikers met extra waarschuwingen te wijzen op een ‘veiliger’ internet.

De werkwijze hierin is dat de browser controleert of de verbinding met een website wel via een SSL-verbinding loopt. Dit is een verbinding tussen uw computer en de website wat beveiligd is d.m.v. een SSL-certificaat (geïnstalleerd op de website). Dit kun je dan ook herkennen aan https:// voor een domeinnaam of een groen slotje of balkje in de browser.  Wanneer dit SSL-certificaat ontbreekt (en u dus werkt via http) zal o.a. Chrome een ‘alarm’ geven dat de website misschien onbetrouwbaar is.

De kans is heel groot dat er niks mis is met de website in kwestie en daarom is een melding als deze heel vervelend. Immers u kunt bezoekers en misschien wel omzet verliezen omdat mensen bang worden. De enige oplossing hiervoor is een SSL-certificaat te installeren zodat een https verbinding mogelijk is met uw website.

SSL instellen.
Op papier is een SSL certificaat realiseren eenvoudig namelijk:

1) Een certificaat aankopen/kiezen.
2. Administratieve erkenning SSL-uitgever
3) Hosting account klaar maken voor SSL.
4) Installeren certificaat (en configuratie)
5) Evt. foutieve (http) verwijzingen omzetten in https.

Helaas valt het in de praktijk vaak tegen omdat de keuze voor het juiste certificaat, administratieve erkenning, installatie instructies en kosten een belemmering zijn. Toch is het hebben van een SSL certificaat van belang, immers u wilt niet onterecht als gevaarlijk gezien worden!

Wij bieden daarom vanaf 1 december 2019 standaard op al onze hosting accounts GRATIS een SSL-certificaat aan van Let’s Encrypt! Wij regelen de installatie en configuratie van uw certificaat bij uitrol van uw hosting account! Heeft u al een hosting account bij ons? Vraag dan gratis de installatie ervan aan via het contactformulier.

Maak van een HP T610 thin-client een budget PC

De HP T610 thin-client is een dual core mini computer zonder ventilatoren (lekker stil), geen bewegende delen (minder storing, herrie) en is energie zuinig. Helaas is hij af fabriek alleen geschikt om gebruikt te worden in een cliënt – server omgeving met het gebruik van een Citrix of Microsoft Terminalserver.

Echter deze thin-cliënt zeker de 4GB model leent zich prima als een low-budget PC, hieronder kun je meer lezen over de mogelijkheid om ze om te bouwen tot een Linux of Windows 10 PC. Het gebruik als tekst-verwerker of media PC (netflix, pathe thuis etc) is zeer goed mogelijk!

Linux OS – Goedkoopste oplossing
Bestel de 2GB of 4GB versie die wij aanbieden en download een ISO image van Puppy Linux en volg de instructies op deze site voor het aanmaken van een USB stick met de ISO erop. In het BIOS van de terminal stelt u vervolgens in dat u wilt booten van de USB stick en start de installatie. De installatie kunt u doen op de interne 16GB SSD wat voldoende ruimte is voor een ‘beperkte’ Linux distributie. Na installatie beschikt u over een stille, energiezuinige en vooral goedkope mini-PC, zeer geschikt voor online (eenvoudige) spellen, Google DOCS, Netflix etc..

Windows OS – Kleine investering (SSD = circa €30-40 euro)
Bestel de 4GB of 8GB versie van de HP T610 cliënt die wij aanbieden. Open het systeem (zie video hieronder) en installeer naast de 16GB SSD een grotere SATA-SSD of normale laptop SATA-hardeschijf. (Tip: Wij adviseren een SSD, deze is stiller, energiezuiniger en vooral sneller).

Nadat de hardeschijf/SSD is geïnstalleerd kun je op een andere computer een Windows 10 ISO op USB stick zetten en deze installeren op de T610. Zorg hiervoor wel dat USB boot aan staat en dat de hardeschijf de primaire device is (even het bios in duiken). Nadat Windows 10 is geïnstalleerd zul je zien dat de T610 geen game-PC, grafisch wonder of muziekstudio computer is. Het is een low-budget PC leuk als tekstverwerker, media-pc of voor de kinderkamer. Hieronder de resultaten van een installatie met een oude 5400RPM laptop hardeschijf en 8GB memory. Het systeem was in de onderstaande screenshot nog bezig met de search tool (uitzetten!) en malware controle en toch ‘maar’ 54% CPU load.

De T610 thin-client is niet een ‘domme’ cliënt maar kan met kleine aanpassingen een gewone (budget, low-entry) computer worden. De grootste voordelen zijn low-budget, energiezuinig, geluidsarm en het is gewoon een leuk experiment. De kosten zijn niet groot een SSD 120GB koopt u al rond de 30 euro en verder heeft u een hele middag een tijdbesteding tijdens een regenachtige dag 🙂

Heel veel succes met knutselen!
(let op, dit is een doe-het-zelf iets, wij geven op deze acties geen garantie of support)